אם תשאלו אדם חולה מה הרופא אמר לו שירפא את מחלתו, סביר להניח שיענה כי המחלה לא ניתנת לריפוי ושהטיפול היחידי שמוצע כרגע הוא נטילת כדורים (לכל החיים).
המזון שאנו אוכלים משפיע באופן ישיר על המצב הבריאותי שלנו. כל מערכות הגוף שלנו מושפעות מסוג המזון שאנו אוכלים.
אוכלוסיית העולם נהפכת חולה יותר ויותר, רופא נותן תרופות והן לא מרפאות את רב המחלות.
לתזונה שאתם אוכלים השפעה חד משמעית על בריאותכם! בעזרת שינוי תזונתי, תוספים וצמחי מרפא ניתן לרפא את רב המחלות.
מה אתם לא אוכלים
יש משוואה פשוטה בין בריאות לחולי – האחת היא מה אתם אוכלים, והשנייה היא מה אתם לא אוכלים.
מה שאתם לא אוכלים, לא פוגע בכם, כי הגוף לא נחשף אליו, ולכן הימנעות ממזונות מזיקים היא חשובה ביותר כדי למנוע וגם להחלים ממחלות רבות.
מומלץ להימנע ממזונות מעובדים, ארוזים, קנויים, ממותקים, מאפים, עוגות ועוגיות שמנות, משקאות מותססים ודיאט, חטיפים, גלידות, שומנים רווים הכוללים מזונות מן החי ועוד.
מה אתם כן אוכלים
כדי למנוע ולהחלים ממחלות חשוב לספק לגוף את הצרכיים התזונתיים שלו, לספק לו אנזימים, ויטמינים, מינרלים, חלבון, שומן איכותי, ופחמימות מלאות.
חשוב להכניס לגוף מזונות חיים, הקרובים ביותר לצורתם הטבעית, חשוב לשתות מספיק, לאכול מאוזן, ורק כשרעבים באמת.
מה שאתם אוכלים משפיע עליכם באופן ישיר, כי אתם מכניסים את האוכל לגוף!
מה אוכל אתכם
מה שאתם אוכלים לאורך שנים משפיע, ומזיק לגופכם גם ברמה הפיזית וגם ברמה המנטלית.
המזון המעובד, והלקוי משבש את כל המנגנונים הטבעיים שבגוף שלנו, האינסולין מופרש ברמה מוגברת, הכולסטרול יוצא מאיזון, הלחץ דם עולה, הכבד עובד יתר על המידה על מנת לסנן רעלנים, הכליות מסננות ללא הרף ונחלשות, כיס המרה אוגר ואוגר ומייצר אבנים, התוספתן נהפך למודלק, המח והזיכרון נהפכים לחלשים, כך גם השרירים, העצמות, והלב.
למזון שהוא הבסיס לקיום שלנו, יש תפקידים רבים שחלקם מקשים עלינו מלשמור על האופן שבו אנו אוכלים, ועל סוג המזון אותו אנו בוחרים:
תפקיד הישרדותי – כדי לשרוד אנחנו חייבים לאכול, זו עובדה שאי אפשר להתווכח איתה, אך האם חשבתם לרגע שעל מנת לשרוד אנחנו גם צריכים לחשוב על ההשלכות הארוכות טווח של המזון אותו אנו אוכלים? למזון חשיבות רבה בגרימת שובע אך גם השפעה ארוכת טווח על בריאותינו.
תפקיד מנחם – כל אחד במהלך חייו משתמש במזון ככלי מנחם ומרגיע, גם אם במודע או לא. לא פעם כל אחד מאיתנו אוכל לצורך הנאה רגעית. אנו משתמשים במזון כנחמה לכאב, עצב ואפילו היתרגשות. יש אנשים שאוכלים יותר כאשר הם שמחים ויש כאלו שאוכלים יותר כאשר הם עצובים אך שני סוגי אנשים אלו עם מכנה משותף אחד והוא - אכילה רגשית.
אכילה רגשית לאורך זמן עלולה לפגוע מאד במנגנון שובע והרעב שלנו, עלולה לשבש את האופן שבו אנו מתייחסים אל המזון, את האופן שבו אנו בוחרים מה לאכול, וכך גם על האופן שבו גופינו ניזון.
תפקיד מזין - את זה לא כולם יודעים, אך למזון תפקיד מאד חשוב וקיומי והוא הזנת הגוף בערכים לו הוא זקוק: פחיממות, שומן, חלבונים, ויטמינים, מינרלים ואנזימים. בלי הזנה יום יומית של אותם מרכיבים אלו הגוף יפתח חסר וחסר מוביל תמיד למחלה.
בנוגע לעודף בויטמינים: עודף לא יכול להיווצר מהמזון, הגוף יודע מה וכמה לספוג, וזאת לעומת תוספי תזונה להם השפעה אחרת על הגוף ואם הם לא נלקחים כשיש צורך אמיתי (חוסר משמעותי של שנים) הם יכולים לגרום לעודף וכאן גם עודף כמו חוסר יכול להוביל למחלה. לכן כל כך חשוב לנטול תוספי תזונה רק בהמלצת נטורופת/ית.
תפקיד חברתי - מי מאיתנו לא משתמש במזון כאמצעי לקשר חברי ומשפחתי. כבר מהינקות האוכל של התינוק מסייע לקירבה בין האם לתינוק וכך לאורך כל מהלך חיינו בין הארוחות המשפחתיות, המפגשים החברתיים, הימי הולדת וכן הלאה...
אוכל כאמצעי חברתי הוא נפלא וטבעי אך הוא נהפך להרסני כאשר משתמשים בו כשלא לצורך: אוכל כבילוי במסעדה או כתירוץ, אוכל כי משעמם, או אוכל כדי להיות שייך.
תפקיד מרגיע – אדם רעב שלא אוכל מרגיש חסר מנוחה ועצבנות, ובצדק. אדם שבע לעומת זאת מרגיש נינוח ורגוע. להבדלים הללו אנו שמים לב רק כשאנו מדברים במונחים המוכרים "רעב ושובע" אך למזון שאנו אוכלים יש השפעה כללית על ההתנהגות שלנו ועל האופי שלנו.
אדם שמזין את עצמו במזון מעובד ומתועש סביר להניח שיהיה יותר עצבני, וחסר סבלנות, מאדם שאוכל אוכל בריא, ומזין וכל זה כי למזון כאמור, יש השפעה ישירה על ההזנה וההישרדות שלנו כיצורים חיים.
כפי שאתם רואים, לאוכל יש תפקידים רבים שמשמשים אותנו, אך הכי חשוב זה מה האוכל עושה לנו מבפנים ואיך הוא משפיע על הבריאות העתידית שלנו.
חישבו פעמיים לפני שאתם אוכלים לא בריא. מה המטרה שאתם רוצים להשיג באכילה, אולי זה רגשי? אולי אתם בכלל לא רעבים? או שמה זה רק תירוץ למפגש חברתי? או אולי זה בכלל אופיין התנהגותי שהיסתגלתם אליו?
אני ממליצה מאד, תשנו את התזונה שלכם, תאכלו בריא יותר, זה שווה לכם לטווח הרחוק.
אשמח לענות על כל שאלה בקבוצה "טבעונות ובריאות" בפייסבוק נטלי שוינקלשטיין
נטורופתית N.D 0542037734
|