תזונה בריאה מספקת בדרך כלל את הכמות הדרושה של תיאמין. עם זאת, תוספות עשויות להועיל לקשישים ולאנשים עם חוסר איזון של יתר פעילות של בלוטת התריס או בזמן עבודה גופנית קשה. כמו עם ויטמינים אחרים מקבוצה B, הצורך בתיאמין גובר בזמן מחלה קשה, ניתוח, פציעה רצינית ולחץ נפשי ממושך. תוספות תיאמין דרושות, בהוראה רפואית לטיפול במחסור הקשור למצבים בהם ספיגת חומרי המזון מהמעי פגומה, במחלה ממושכת של הכבד, או בהתמכרות קשה לאלכוהול.
מחסור קל עלול לגרום עייפות, גריות, איבוד תיאבון והפרעות בשינה. מחסור חמור עלול לגרום בלבול, איבוד זיכרון, דיכאון, כאב בטן, עצירות ובריברי - מחלה הפוגעת בעצבים, במוח ובלב.
התסמינים של בריברי כוללים תחושת עקצוץ או צריבה ברגליים, התכווצויות ורגישויות בשרירי השוקיים, חוסר תיאום בתנועות, דפיקות לב, הפרעות נפשיות ואי-ספיקת לב. אצל תינוקות עלול בריברי לגרום פרכוסים, הקאות ואי ספיקת לב.
סיכונים בנטילה ממושכת:
הסיכון בנטילה ממושכת קטן, כיוון שעודפי הויטמין מופרשים במהירות בשתן. עם זאת, שימוש ממושך במינונים גבוהים של תיאמין עלול להביא למחסור בויטמינים אחרים ולכן יש לקחת תיאמין בשילוב עם ויטמינים אחרים מקבוצה B. במקרים נדירים נצפו תגובות אלרגיות לאחר הזרקה תוך-ורידית של תיאמין במינון גבוה.
מינון בחוסר:
המינון נקבע באופן אינדיבידואלי על פי אופי וחומרת המחלה. כללית נותנים 5 - 25 מ"ג 3 פעמים ביום לבליעה עדיף בנוזל.