כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים
השומן הוא מרכיב חיוני בגוף האדם. הוא נאגר בתאי שומן ומשמש ליצירת האנרגיה הדרושה לקיום תהליכי החיים. כולסטרול נוצר באופן טבעי על ידי הכבד, וחיוני לתפקודים רבים בגוף. רמות גבוהות מדי של שומנים גורמות להצטברותם בזרם הדם (בדפנות העורקים) ואחראיות למחלות לב וכלי דם קטלניות. וויסות רמות השומנים בדם חשוב לא רק אצל מבוגרים אלא גם אצל ילדים.
רמות גבוהות עשויות להצביע על מחלות כרוניות, שאת סיבוכיהן ניתן למנוע באמצעות טיפול בעוד מועד.
לתזונה ואורח החיים השפעה חד ערכית על היווצרות עודף טריגליצרידים וכולסטרול. מה שאתם אוכלים משפיע באופן ישיר על היווצרות ואגירת הטריגליצרידים בדם. ניתן לאזן רמות גבוהות של שומנים בדם על ידי שינוי תזונתי ותוספי תזונה יעודיים תוך מספר חודשים.
הבדיקות דורשות לרוב צום של 8 עד 12 שעות טרם הבדיקה, שכן מזונות שונים שנצרכים סמוך לבדיקה עלולים לגרום לתוצאה גבוהה מדי, שאינה תואמת את המצב הרגיל בדם.
Triglycerides (נקראים גם טריגליצרידים, גליצרידים)
טריגליצרידים הם סוג של שומן שרמתו בדם משקפת את חילוף החומרים של השומנים בגוף. רוב שומן הגוף מכיל טריגליצרידים.
עודף של טריגליצרידים נוצר על ידי:
* אכילה עודפת - הכנסת כמות קלורית גבוה ממה שהגוף הוציא ביממה. * סוכרת לא מטופלת. * תת פעילות של בלוטת התריס * צריכה ממושכת של אלכוהול. * בעיות בכליות: כשל כליתי או מחלות כליה שונות. * שימוש בתרופות למשך תקופה ארוכה: סטרואידים, תרופות משתנות, גלולות למניעת הריון, חוסמי בטא, אסטרוגן סינטטי, טמוקסיפן.
ערכים תקינים: פחות מ-150 מיליגרם לדציליטר.
ערכים גבוהים: יכולים להיגרם כתוצאה מצריכה ממושכת וקבועה של ויטמין C. ערכים גבוהים מעלים את הסיכוי סטטיסטית למחלות לב וכלי דם.
ערכים נמוכים: עלולים להעיד על תזונה דלה מידי בשומן, על ספיגה לקויה של המזון ועל פעילות יתר של בלוטת התריס.
Cholesterol Total (נקרא גם כולסטרול כללי)
הכולסטרול הוא חומר דמוי שומן המיוצר בכבד והמצוי בכל תאי הגוף ובזרם הדם. הגוף משתמש בכולסטרול כדי לייצר הורמונים רבים, חומצות מרה וגם ויטמין D, ויטמין A, ויטמין E, ויטמין K. כל איברי הגוף משתמשים בכולסטרול לצורך קיומם היום-יומי.
ערכים תקינים: פחות מ-190 מיליגרם לדציליטר.
ערכים גבוהים: מצביעים על סיכון לפתח מחלת לב טרשתית, על תת-תפקוד של בלוטת התריס (היפותירואידיזם), על מחלת כליות, על סוכרת או על צמקת כיס המרה (צירוזיס). הריון עלול להעלות את רמות הכולסטרול.
ערכים נמוכים מידי: נגרמים בשל תפקוד יתר של בלוטת התריס (היפרתירואידיזם), מחלות כבד, ספיגה לקויה של מזון, תזונה לקויה, זיהום בדם או חוסר בוויטמין B12.
HDL (נקרא גם High Density Lipoprotein)
HDL, הקרוי גם 'הכולסטרול הטוב', הינו מולקולה דמוית חלבון, אשר נושאת את הכולסטרול מתאי הגוף אל הכבד, שם מפורק הכולסטרול. בכך מסייע ה- HDL לגוף להיפטר מעודפי שומנים.
ערכים תקינים: גברים - 29-62 מיליגרם לדציליטר; נשים - 34-82 מיליגרם לדציליטר.
רמות גבוהות: לרוב אינן מזיקות. הרמות אצל נשים לפני גיל המעבר גבוהות מעט מהרגיל, כנראה בשל האסטרוגן המגרה את הכבד לייצר ולהפריש יותר HDL. גם פעילות גופנית מעלה את רמות ה- HDL.
רמות נמוכות מידי: עשויות להצביע על סיכון למחלות לב, על היפרליפידמיה (יתר שומנים בדם) או על סוכרת סוג 2.
LDL (נקרא גם Density Lipoprotein Low)
LDL, הקרוי גם 'הכולסטרול הרע', הוא מולקולה דמוית חלבון, אשר נושאת את הכולסטרול לרקמות שונות בגוף. רמתו מחושבת למעשה מתוך ערך הכולסטרול הכללי בדם.
ערכים תקינים: 60-130 מיליגרם לדציליטר.
רמות גבוהות: עשויות להצביע על סיכון מוגבר למחלות לב טרשתיות.
רמות נמוכות: עשויות להצביע על ספיגת מזון לקויה או על תזונה לקויה.
תרופות להורדת השומנים בדם אינן מרפאות את הבעיה מהשורש, הן עלולות לגרום נזק לכבד ולשרירי הגוף וגורמות לתלות לכל החיים!
ניתן לאזן באופן טבעי! את רמות השומנים בדם על ידי שינוי תזונתי והתאמת תוספי תזונה יעודיים באופן אישי, בטיפול של מספר חודשים.
ליצירת קשר עם נטלי שוינקלשטיין נטורופתית מוסמכת N.D
|