1. ארוחת בוקר מסודרת - רוב האנשים מדלגים על ארוחת בוקר ואוכלים רק בצהריים. ארוחת בוקר היא חשובה, ולא חייבים לאכול בה הרבה כנהוג בחברה הישראלית.
ישנם אנשים שאוכלים ארוחת בוקר, אך הארוחה אינה מזינה ואינה בריאה וברוב המקרים גם מלאה בסוכר אשר מעלה את רמות הגלוקוז בדם מהר ובטווח הרחוק יכול לגרום להיפוגליקמיה. (נפילת הסוכר בדם במהירות ובכך גורמת לתשישות ועייפות).
דוגמאות לארוחת בוקר לא מזינה אשר גורמת להיפוגליקמיה: קורנפלקס - כל סוגי הקורנפלקס למינהם מכילים הרבה סוכר, ומרכיביה עברו חימום ועיבוד רב.
2. גיוון! זו לבטח העצה הכי טובה שאני נותנת לרב מטופליי. התזונה הבריאה ביותר היא המגוונת ביותר! לפיכך, השתדלו לאכול תזונה מגוונת ככל שאפשר ובכך גופכם יקבל את כל הויטמנים והמינרלים להם הוא זקוק. למדו על פרמידת המזון הבריאה שנמצאת אצלי באתר. אם אינכם יודעים מה היא תזונה בריאה לא תוכלו להעביר לילדכם את המידע הדרוש.
3. המנעות משתייה ממותקת ו"דיאט"- ישנם אנשים שאוהבים לשתות משקאות ממותקים ודיאט. משקאות מוגזים ממותקים מכילים הרבה סוכר, צבעי מאכל חומרים משמרים, קפאין, זרחן ונתרן. משקאות ה"דיאט" למינהם, אשר מתיימרים להיות חסרי קלוריות, עושים פעולה הפוכה, כיוון שהגוף לא מעכל אותם ובכך גורמים לעיכוב בהרזייה.
4. ארוחות מסודרות בשעות קבועות - רב האנשים אוכלים "על הדרך" - בדרך ללימודים, בדרך הביתה, בדרך לעבודה וכן הלאה. חשוב ללמוד לאכול ארוחה מסודרת וברגיעה אשר תעזור לעיכול וספיגת המזון בצורה יעילה יותר.
5. עידוד אכילת פירות וירקות - דאגו לכך שבסלון או במטבח תמיד תהיה סלסלת פירות זמינה - דבר המאפשר נגישות. למדו לנשנש ירקות עם מתבלים שונים כמו רצועות מלפפון, גזר, קולורבי עם אבוקדו, טחינה, חומוס...
6. צמצום האכילה מחוץ לבית - רוב ההורים היום עובדים שעות רבות, דבר המקשה עליהם להכין ארוחות מזינות ומלאות לעצמם ולילדיהם, והדבר פוגע בתזונתם. החליטו להקדיש זמן לבישול יחד עם הילדים, שתפו את כל המשפחה בתיכנון המאכלים, והישתדלו להימנע מהקפאה. טיפ נוסף: השאירו לילד במקרר מנה מוכנה לצהריים כך הוא ידע שמחכה לו אוכל בבית, ולחילופין כך תוכלו לקחת אוכל לעבודה.
7. הרגלי אכילה - השתדלו להימנע ממזונות מזיקים כמו קמח לבן, שומן רווי, תוספי מזון כמו נתרן, חומרים משמרים, טעם וריח וצבעי מאכל, סוכר ומוצרי חלב. השתדלו להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא, את שמן החמניות או הקנולה המזוקק בשמן זית / זרעי ענבים / קוקוס מכבישה קרה מעולה והשתדלו להמעיט במלח כתוספת לארוחות.
8. חטיפים ונשנושים - ישנם אנשים שחטיפים הם המזון העיקרי שלהם, דבר הפוגע מאוד בבריאותם. למדו את ילדכם ואותכם, לאכול נישנושים בריאים יותר כגון: אגוזים ושקדים, פירות יבשים, פירות טריים, וירקות טריים חתוכים. נישנושים בריאים נוספים: פופקורן ביתי, חומוס יבש, פול מתובל בכמון, גרגרי חומוס ואדממה (פולי סויה בתרמילים).
9. פעילות גופנית - פעם שיחקו ילדים בגינות, הבנים היו משחקים כדורגל ו"תופסת" והבנות היו משחקות בג'ולות ובקלאס. כיום, המשחק העיקרי לילדים הוא האינטרנט! הטלוויזיה, והמכשיר הנייד.
ילדים מטיבעם צריכים לנוע, לשחק ולהתרוצץ. אם הילד אינו יוצא למשחקים אחר הצהריים עם חברים צאו איתו אתם בערב להליכה. ומצאו פעילות מהנה לעשות יחד. דבר היניע גם אתכם לפעילות.
10. החדרת מזונות חדשים לתפריט - תמיד טוב, גם לכם ההורים וגם לילד, לגוון בסוגי מזונות חדשים, בצבעים חדשים ובטעמים חדשים. דבר זה יעזור לילד בעתיד לדעת לגוון בעצמו בתפריט ולדעת להעריך סוגי מזונות רבים. כמו כן, יכול הדבר גם להועיל בהזנת הגוף בנוטריאנטים שונים.